mandag den 25. januar 2010

Småkager med Pistacie, Rosmarin og Orange

Min dejlige kollega Tina lavede disse Italienske småkager til jul og havde dem med inde på arbejde og forkælede os mens vi alle stressede for at nå alle ting og samtidig nød at se sneen dale ned ud over rundetårn som vi er så heldige at have udsigt til fra kontoret. Hun er Super i køkken og have - en fantastisk inspiration overfor sig ved frokost bordet :)
Kunne bare ikke få småkagerne ud af hovedet - og denne opskrift skal for altid være tæt på mig.

Here goes:
Til ca. 70 stk
259 gr blødt smør
400gr sukker
2 æg
2-3 spsk finthakket grønne pistaciekerner
3 spsk finthakket rosmarin
1 spsk øko revet appelsinskal (eller bare ikke sprøjtet)
450-500 gr hvedemel
1/2 (halv) tsk salt
3 tsk bagepulver

Pisk smør og sukker hvidt og skummende.
Pisk æggene i ét ad gangen
Rør pistacier, rosmarin og appelsinskal i dejen og rør det hele godt sammen
Sigt og vend mel, salt og bagepulver i dejen og ælt den sammen
Tril dejen til fire tykke ruller og pak dem hver for sig i film eller folie
Bank rullerne mod køkkenbordet eller et skærebræt, så de bliver firkantet og læg dem derefter i køleskabet natten over
Skær dejen i tynde skiver , læg dem med 1 cm mellemrum på bagepladen og bag ved 190 grader i 5-7 minutter.
Lad kagerne afkøle på en rist og kom dem derefter op i dåser