Portion: ca. 6 personer
Arbejdstid: 25 minutter + 12 timer til udblødning af bønner + 45 minutters kogetid
Ingredienser:
ca. 300 gram butterbeans (hedder også limabønner)
½ dl. olivenolie
500 gram cherrytomater i halve
2 stængler blegselleri i små tern
1 stort løg i tern
2 fed hvidløg i tynde skiver
200 gram tomatpuré
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. honning
salt og peber
kogevand fra bønnerne
lidt Worchestershiresauce
500 gram cherrytomater i halve
2 stængler blegselleri i små tern
1 stort løg i tern
2 fed hvidløg i tynde skiver
200 gram tomatpuré
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. honning
salt og peber
kogevand fra bønnerne
lidt Worchestershiresauce
Basilikum og friskrevet parmesan
Fremgangsmåde:
Læg bønnerne i blød i rigeligt vand natten over - vandet kasseres og der hældes nyt vand på samt lidt salt og hvis man har det en kvist rosmarin. Kog bønnerne ved svag varme, til de er møre ca. 45 min.
Læg bønnerne i blød i rigeligt vand natten over - vandet kasseres og der hældes nyt vand på samt lidt salt og hvis man har det en kvist rosmarin. Kog bønnerne ved svag varme, til de er møre ca. 45 min.
Kom oliven olie i en gryde. Når olien er varm, tilsætter du blegselleri, løg, hvidløg og rister det, til løgene er klare. Tilsæt tomaterne, tomatpuré og en sjat af kogevandet og lad det simre et øjeblik -indtil tomaterne er faldet lidt sammen. Smag til med eddike, honning, Worchestershiresauce, salt og peber - vend til sidst bønnerne i og server med basilikum og parmesan.
Baked beans kan serveres som selvstændig ret, på ristet brød eller som tilbehør til kød og fisk.