fredag den 18. september 2009

Bedste Kødsovs indtil videre


Vi plejer altid at lave en kæmpe portion så der kan spises lidt nu og resten fryses ned.


3 pk øko oksekød eller 1200 gr

3 pk øko bacon eller 300 gr - i tern

3 store løg i tern
2 bladselleri stægler i tern

6 gulerødder i tern
3 hvidløg i små tern
2 store stk tørret basilikum
2 store tsk tørret oregano (øko fra Urteteket smager virkelig bedst - Kvikly, Irma, Super Brugsen)
1 firkantet stykke rent bomuldsstof ca. 15x15-20x20 cm + bomuldssnor

3 dåser øko hakket tomat
2 lauerbærblade
2 - 3 tsk sukker


Kom basilikum og oregano i et bjerg midt på stoffet og træk alle hjørner op og bind snor rundt stramt så du laver en lille tæt knold med krydderurterne inden i.

Tag en tykbundet gryde og brun bacon til det er sprødt. Tag bacon op og gem det til senere. Gem fedtet i gryden. Tilsæt lidt olivenolie og svits løg, gulerødder, selleri, hvidløg på mellemvarme i 10 - 15 min. Må ikke brande på eller få farve! 
Kom hakket oksekød i og brun det ved høj varme - rør hele tiden rundt så intet brænder på. Vigtigt at kødet brunes - ikke koges! 
Kom krydderposen/knolden og lauerbærblade og sukker ned i gryden og tilsæt tomaterne og stegt bacon.
Lad det komme op og koge og skrue ned for varmen og lad det simre i 1,5 - 2 eller 3 timer - kig til det og rør rundt ind i mellem.
Smag til med salt og peber


Spises til pasta, som lag i lasagne, til ris, kartoffelmos... med masser af dejlig revet ost ovenpå. Yummy.

Kan tunes med øko kyllingelever & rødvin som opskriften fra bogen "Saucer" forslog men jeg havde ikke noget i huset den dag, men den blev god alligevel. Kan også tunes med røde kidney bønner, champignoner, squash fx.