(Opfinderen af denne ret er Stjernen, Camilla Plum)
Retten bliver allerbedst i en stegeso med låg, men et hvilken som helst ildfast og dybt fad hvor kødet kan ligge dækket af mælken, så kun sværen titter op, er helt fint.
2,5 kg svinekam, nakkekam eller bovsteg med svær
2 dåser kokosmælk, usødet og fuldfed
1 spsk. stødt ingefær
10-12 limeblade, frosne fra asiatisk butik
1 rød chili, uden kerner
12 hele grønne kardemommekapsler
5-6 stjerneanis
15 fed hvidløg
salt og peber
Rids sværen fint, den skal ridses helt ned til de hvide hin der, men der må ikke gå hul på kødet, så gør saften sværen blød. Gnid sværen med groft salt, så saltet kommer ned i revnerne. Buk stegen sammen bagover så sværen skiller, så er det nememre at få saltet ned i rillerne. Saltet gør sværen sprød. Gnid salt og ingefær ind på bagsiden af stegen. Gok kardemommekapslerne, så de lige åbner sig.
Kom alle andre ingredienser i et fad der passer om stegen. Sænk kødet ned i sit bad, kødet skal være dækket, sværen skal stikke klart fri.
Sæt stegen i ovnen ved 165 grader i 3 timer. Den skal muligvis have en halv time til. I en stegeso er der ingen fare for at saucen tørrer ud, hvis man bruger et fad skal der nok spædes med lidt vand undervejs.
Mærk på den hvis den føles akkurat fast og ikke giver efter er den tilpas. Hvis man er i tvivl kan man stikke en pind i den. Saften der kommer ud må gerne være brunlyserød, men ikke rigtig rød.
Tag stegen op og lad den hvile, utildækket på et bræt. Rør saucen sammen, hvis den er skilt røres lidt vand i til den samler sig. Overflødigt fedt skummes af.
Server saucen siet, eller med krydderierne i som man vil.